ДОСЛІДЖЕННЯ ПОКАЗНИКІВ, ЯКІ ОПИСУЮТЬ ПРОЦЕСИ ГОРІННЯ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ

  • Андрій Гаврилюк Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Ключові слова: пожежа електромобіля, літій-іонна батарея, пожежна небезпека електромобіля

Анотація

Кількість електромобілів приватного чи комерційного використання продовжує стрімко зростати. Збільшення чисельності таких транспортних засобів, як в абсолютному так і у відносному значеннях, призводить до збільшення різного роду небезпек. Однією з таких важливих небезпек є пожежі зазначених транспортних засобів.

Метою роботи є аналіз та особливості розвитку процесів горіння електромобілів, а також показників які ці процеси здатні описати.

Аналіз, взаємозв’язок та розуміння показників, які описують пожежі електромобілів, створить підґрунтя про особливості таких пожеж, а також передумови для ефективних методів боротьби з ними.

Результати статті можуть бути використанні при дослідженнях протипожежних відстаней між електромобілями та будівельними конструкціями, при визначенні необхідних ступенів вогнестійкості будівельних конструкцій заритих автопаркінгів та гаражів, врахуванням при проектування систем пожежної сигналізації та пожежогасіння, а також для забезпечення безпеки рятувальників відповідним захисним одягом та спорядженням при ліквідації пожеж такого роду.

Опубліковано
2024-01-22