ОБҐРУНТУВАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ ЩОДО ОПТИМІЗАЦІЇ КІЛЬКОСТІ УКОМПЛЕКТОВАНИХ ПОЖЕЖНИХ ЩИТІВ НА ТЕРИТОРІЇ ВРУ 750/330 КВ АЕС

  • Юрій Фещук Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту
  • Вадим Ніжник Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту
  • Андрій Циганков Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту
  • Олександр Жихарєв Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту
Ключові слова: Системний аналіз, первинні засоби пожежогасіння, пожежний щит, територія ВРУ 750/330 кВ АЕС

Анотація

Використовуючи теорію системного аналізу здійснено вибір найбільш раціонального рішення в залежності від встановлених критеріїв оцінки. Для цього запропоновано три альтернативні рішення, а саме: встановлення пожежних щитів, укомплектованих саме тими засобами, що можуть бути застосованими, враховуючи особливості їх місця знаходження на території ВРУ 750/330 кВ АЕС в пожежонебезпечних місцях.

В результаті аналітичних досліджень виявлені проблемні питання, пов’язані із не обґрунтованим розміщенням пожежних щитів у пожежонебезпечних місцях на території ВРУ. При цьому збільшується час реагування на пожежу, збільшення часу реагування, а отже, і збільшення часу гасіння пожежі. Не обґрунтована комплектація пожежних щитів призводить до збільшення матеріальних витрат на засоби, які будуть мати низьку ефективність або й взагалі не використовуватимуться під час ліквідації пожежі.

Опубліковано
2023-08-01