ЧАСТКОВА МЕТОДИКА ОЦІНЮВАННЯ ПРІОРИТЕТНОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОБ’ЄКТІВ З ВРАХУВАННЯМ ВАЖЛИВОСТІ МАТЕРІАЛЬНИХ ЗАСОБІВ

  • Ю. О. Ганненко Національний університет оборони України імені Івана Черняховського
Ключові слова: класи постачання, логістика, матеріальні засоби, система перевезення, ресурси

Анотація

В статті розглянуто удосконалену часткову методику оцінювання пріоритетності забезпечення об’єктів з врахуванням важливості матеріальних засобів.

На сьогодні існуючі методики носять частковий характер та не враховують нові чинники врахування пріоритетності об’єктів забезпечення та важливості матеріальних засобів, які в сучасних умовах значно впливають на виконання поставлених завдань військам (силам).

Одним з основних завдань системи перевезення є своєчасність, повнота перевезення та мінімізація витрат, пов’язаних з доведенням матеріального потоку від первинного джерела (виробника, постачальника) до кінцевого споживача (підрозділу).

Групою експертів проведено впорядкування класів матеріальних засобів за певною ознакою, тобто застосовується ранжування матеріальних засобів. Особливої актуальності процедура ранжування набуває при розробленні та створенні ієрархічних моделей, а найкращим інструментом для ранжування критеріїв та визначення їх коефіцієнтів вагомості застосовувався метод експертних оцінок, а для визначення пріоритетності об’єктів забезпечення застосовувався метод бойових потенціалів.

Опубліковано
2021-03-02